Толерантност означава търпимост към друг начин на живот, поведение, обичаи, чувства, култура, вероизповедания. Да бъдем толерантни означава заедно да се стремим да сътворим един по хубав свят – с една топла усмивка и една подадена ръка.

Като част от Национална кампания на СОНИК СТАРТ за ТОЛЕРАНТНОСТ „АЗ СЪМ ТУК И МОГА ДА ТИ БЪДА ПРИЯТЕЛ” на 15.11.2019 г. по повод Международния ден на толерантността екипът на ЦСРИ Балчик реализира съвместно с Библиотека при Народно читалище „Паисий Хилендарски – 1870 г.“ инициатива в ДГ „Чайка“ №3, филиал „Изток“ гр. Балчик.

В група „Рибки“ по достъпен за децата начин се представи темата и се проведоха разнообразни игри и дейности, свързани с цветовете на толерантността и приятелството. Децата се забавляваха и заедно достигнаха до извода, че приятелството е, като една дъга: червено, като ябълка, сладка до вътрешността; оранжево, като горящ пламък, който никога не гасне; жълто, като слънцето, което огрява деня ни; зелено, като растение, което никога не спира да расте; синьо, като водата, която е толкова чиста.